Pasning af juletræ

Hos Jule3et.dk er alle juletræer friskfældede

Juletræer fra Jule3et.dk bliver fældet i det tempo de skal leveres, og er altid friske. For at holde dit juletræ friskt bedst muligt anbefaler vi, at du læser vores guide til pasning af juletræ. Vi har samlet vores bedste råd, så dit juletræ kan stå flot helt til juleaften. 

Indendørs eller udendørs?

Det vigtigste for juletræets holdbarhed er temperaturen. Skal dit juletræ eksempelvis stå udendørs, kan det snildt holde 30 dage.
Skal du bruge dit juletræ indendørs, men har du en altan eller en terrasse, kan du derfor sagtens have det stående der, indtil du skal bruge det. Du kan eventuelt sætte en lyskæde på hvis det skal pynte lidt…

Når træet stilles ind

Hvis dit juletræ skal stå indenfor, er det godt, hvis du har mulighed for at stille træet i en kold opgang ellers et koldt bryggers, inden juletræet kommer ind i stuen. Så undgår du, at træet får et ”klimachok”, som det ellers kan få, når det kommer direkte fra kulden udenfor og ind i en opvarmet stue.

Vand til dit juletræ

Et juletræ er som en buket blomster – det holder mærkbart bedre, hvis du har mulighed for at vande det. Vi anbefaler derfor, at du køber en fod med vandreservoir, så træet løbende kan suge noget af det vand det mister. Afhængig af juletræets størrelse kan det suge op til 2 liter vand om dagen. Husk derfor løbende at fylde vand i juletræsfoden.
Du kan med fordel putte en hovedpinepille eller to (skal indeholde acetylsalicylsyre -fx. Treo eller Kodimagnyl) i vandet. Det er det samme stof, som også er i de små poser, til at putte i vandet, når man køber afskårne blomster.

Placering

Det er bedst, hvis juletræet ikke står for tæt på en radiator eller anden varmekilde, da det sætter gang i fordampningen træet derved risikerer at tørre ud.

Og et lille bonustip

Når julen er ovre og træet skal bortskaffes, kan man eksempelvis skære grenene af og lægge dem rundt om roserne i haven, hvis man har det.
Man kan også få afhentet juletræet af os. Det kan man bestille her.